Sezamo sėklos
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Maistingas produktas, gausus vitaminų A ir E, proteino, nesočiųjų riebalų rūgščių, kalcio (kurio daug daugiau nei piene), magnio. Maistui prideda subtilaus traškumo.
Vartojimas: išraiškingo skonio pagardas tinkamas tiek saldiems, tiek mėsos patiekalams. Skrudintų sėklų užberkite ant salotų, jos idealiai dera su Azijos virtuvės patiekalais. Sezamo sėklos patiekalams suteikia subtilų riešutų skonį, desertuose jos puikiai dera su medumi.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 2433 kJ/581 kcal; riebalai - 49,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 7,0 g; angliavandeniai - 11,70 g, iš kurių cukrų - 0,30 g; baltymai - 17,70 g, druska - 0,03 g.